Lijekovi

Napravila je smjesu i u nju potopila noge, a onda se desilo čudo!

Prema riječima medicinskih stručnjaka svugdje na tijelu mogu da se razviju gljivične infekcije.

Što se tiče gljivičnih infkcija na noktima, one se mogu pojaviti na dva načina, odnosno na noktu, ali isto tako i ispod njega. Gljivice se najbrže mogu razmnožavati u toploj sredini. pa ukoliko se razviju na ovakvim dijelovima tijela onda one mnogo brže napreduju i šire se dalje.
One se u većini slučajeva razvijaju na nogama, odnosno na noktima nogu, nego što je to slučaj sa rukama. Medicinski stručnjaci priznali su da je to iz razloga što mnogo vremena smo u cipelama, kao i čarapama, što dovodi do tople sredine.
Ovaj problem možete da uklonite veoma lako , ako počnete da primjenjujete neke od prirodnih preparata, pri čemu ćete ukloniti sve gljivice na noktima. Ovo su neke od najboljih načina uklanjanja gljivica: Jogurt. U njemu se nalazi živa bakterija, koja se naziva acidofilus.
Upravo zbog ove bakterije, jogurt se smatra zdravom namirnicom koja nam ujedno može pomoći i da se riješimo gljivica. Postupak je jednostavan: potopite noge u jogurt i pustite neko vrijeme da djeluje, dnosno dok se ne osuši. Poslije toga samo operite stopala hladnom vodom i dobro posušite.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Popularne vijesti:

To Top