Lifestyle

OSVOJILA JE ESTRADU, ALI SE SRAMI SVOG IMENA: Evo kako se zapravo Ilda Šaulić zove

Mnoge poznate ličnosti su promijenile svoja imena. Neki zato što im nisu dovoljno zvučna imena, a nekima se prosto vlastito ime nije sviđalo. Pseudonimi su im se toliko ustalili da se publika ne može sjetiti kako se ustvari zovu.

Među njima je kćera pokojnog kralja narodne muzike Ilda Šaulić. Ime je dobila po baki Ilduzi. Ali, ona se odlučila pod nadimkom Ilda predstaviti publici i danas je tako javnost zna. I njenu baku su zvali Ilda, a Šaban je bratu i majci posvetio pjesmu Ilda i Ahmet. Šaban Šaulić je jednom prilikom ispričao je priču o nastanku svoje popularne pjesme “Sanela”.
“Čini mi se da najviše ženskih imena dato kada sam snimio pesmu “Sanela”. To je slučajno moje ćerke ime. Gde god da sam došao, Australija, Amerika, bilo gde, devojke su mi prilazile sa “Ja sam Sanela, tata mi je dao ime po vašoj pesmi”, rekao je on. Zatim je ispričao i gdje je čuo to ime i kako su članovi njegove porodice reagovali kad je odlučio da svojoj prvoj kćerki da baš to ime.
“Kad sam bio u Americi, na tom koncertu je dodeljivana neka nagrada nekome ko sedi u nekom od redova. I ja upoznam tu devojku koja je dobila tu nagradu. Bila je mlada, ali je izgleda brzo dobila fajront iz braka. I mi smo tu pričali i ona mi kaže da joj se ćerka zove Sanela. Tad sam pomislio da je to baš lepo ime, jer ga pre nisam čuo.
I posle kad mi se porodila supruga, pitala me je koje sam joj ime pominjao. Ja sa Gordanom nisam imao problema, nego sam imao problema kod kuće, u Šapcu, s majkom. “A koja ti je to Sanela, mamicu ti tvoju, zar ne može da se zove Ilda kao ja”, kritikovala me je ona, pa sam morao da joj obećam da će se sledeća devojčica zvati po njoj”, ispričao je svojevremeno Šaban i nasmijao sve u studiju.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Popularne vijesti:

To Top