Ispovijesti

NIJE KAŠALJ! Ovo su PRVI SIMPTOMI RAKA PLUĆA: Ako primijetite nešto od navedenog ODMAH, ali ODMAH doktoru!

Rak pluća koji je otkriven u ranom stadiju se može izliječiti kod 50 posto slučajeva, u poređenju s rakom koji je već metastazirao, gdje ga uspiju izliječiti samo 2 posto ljudi. Obratite pažnju na prve simptome raka pluća. Depresija i česte promjene raspoloženja.
Naučnici su ustanovili da rak pluća često se povezuje se promjene raspoloženja, uzrokovati depresiju, anksioznost, te u velikom broju slučajeva osobe koje pate od raka pluća osjećaju anksioznost,manjak energije pa i napad panike,letargiju. Povezanost između raka i promjena u raspoloženju naučnicima nažalost još uvijek nije poznata.
Ako osjetite nagle promjene raspoloženja,a tome niste skloni obratite ljekaru kako biste na vrijeme otkrili rak pluća ukoliko od njega bolujete. Ako ste često bolesni,imate grip ili bronhitisa,patite od prehlade,azlog može biti izrazito oslabljen imunitet.
Simptomi su slični prehladi, gripu i infekciji,ali postoji razlika u učestalosti simptoma i u njihovom trajanju.Ako simptomi prisutni duže vrijeme, obratite se doktoru. Ćelije raka šire po tkivu pluća i bronhijalnim cevima,zbog toga su simptomi isti, rak pluća čini osobu pojačano osjetljivom na bolesti i infekcije. Imunološki sustav je oslabljen,te se tijelo ne može da se braniti protiv mikroba. Ako konstantno mršavite i hrana vam nije ukusna nužno je da otkrijete pravi uzrok tih promjena. Neki ljudi izgube apetit i jednostavno zaboravljaju jesti,neki osjećaju mučninu ako pojedu previše ili jedu prebrzo,ali u koliko to kod vas nije slučaj svakako potražite pomoć doktora.
Povećanje dojki može biti znak ozbiljnog zdravstvenog problema, to može biti povećanja samo jedne dojke ili povećanje se može javiti u području oko bradavice. Kako se tumor širi, tako se počinju oslobađati razni hormoniputujući krvotokom, mogu uzrokovati rast grudi. Povećavanje grudi može biti povezano s debljanjem, ali i znatno ozbiljnijim zdravstvenim problemima. Ovo je takođe jedan od prvih simptoma raka pluća, umora tokom gripa, groznice ili prehlade.Umor koji je uzrokovan kancerom ne prolazi bez obzira na sve što preduzmete.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Popularne vijesti:

To Top